infoicon-alle500kcal infoicon-gluteeniton infoicon-laktoositon infoicon-maidoton infoicon-uutuus infoicon-vahalaktoosinen

Herkutellaan sadonkorjuun antimilla

Kesän kääntyessä loppupuolelle Picnic suuntaa kohti syksyä uuden sadon kasviksia hyödyntäen. Ruokalistamme tarjoaa nyt valloittavaa sadonkorjuun maku- ja väriloistoa – tule nautiskelemaan!

Salaattibaari ja salaattipöytä saivat meiltä elokuun kunniaksi uuden kiinnostavan vaihtoehdon. Picnicin värikäs ja ruokaisa sadonkorjuusalaatti yhdistää monta ihanaa herkkua: naudan paahtopaistia, paahdettua bataattia ja punajuurta, vuohenjuustokreemiä ja marinoitua punasipulia. Mainion maukkaassa kombossa juuresten ja juuston hienot aromit pelaavat hyvin yhteen mehevän paahtopaistin kanssa.

sadonkorjuusalaatti.jpg

Banh mi on in

Valikoimaamme on saapunut myös tulokas Kaukoidästä. Vietnamilainen banh mi -leipä on kasviksilla, yrteillä ja ohuilla kana-, kala- tai lihaviipaleilla täytetty patonki, jonka resepti sai alkunsa Vietnamin ollessa Ranskan siirtomaana aina 1950-luvulle asti. 

Saigonin katukeittiökojuista maailmanvalloitukselle lähteneet täytetyt patongit tulivat nyt Picniciin. Omassa banh mi -toteutuksessamme on täytteinä broilerin fileesiivuja, porkkanaa, korianteria sekä Sriracha-chilikastiketta. Makuhermoja hivelevä elämys, joka hauskasti yhdistelee vietnamilaista ja ranskalaista keittiötä.

banh-mi.jpg

Reuben tuo herkulliset jenkkiterveiset

Picnicin täytettyjen leipien laaja valikoima on täydentynyt myös Reuben-leivällä, tuolla muhkeudestaan kuuluisalla amerikkalaisella deli-klassikolla. Tuhdissa leivässä kerros ohuiksi siivuiksi leikattua naudan paahtopaistia saa kosteutta ja lisämehevyyttä porkkanasta ja hapankaalista sekä sävykkäästä kastikkeesta.

Vaikka Reuben-leipä on ehkä uusi tuttavuus omalla lautasella, monet meistä tuntevat sen vaikuttavan ja perijenkkiläisen olemuksen lukuisista tv-sarjoista ja elokuvista. Reubenia haukkailevat muun muassa Seinfeld-komediasarjassa maanisen hulvaton George Costanza ja lääkärisarjassa House sen nerokas päähenkilö Gregory House.

Ehkä ikonisin leffahetki Reubenin äärellä nähdään elokuvassa Kun Harry tapasi Sallyn. New Yorkin Reuben-mekkana tunnetussa Katz’s Delissä kuvattu kohtaus on Meg Ryanin näyttelijäntaitojen juhlaa, mutta on myös hykerryttävää katsella, miten Billy Crystal käsittelee Reubenia huippukoomikon tarkalla ajoituksella todistaessaan seuralaisensa ”ekstaasia”. 

Eipä siis ihme, jos Reubenia maistellessa alkaa hymyilyttää kuin itsestään!
 

Katso tuotteet

= Gluteeniton
= Laktoositon
= Vähälaktoosinen
= Vähäkalorinen