infoicon-alle500kcal infoicon-gluteeniton infoicon-laktoositon infoicon-maidoton infoicon-uutuus infoicon-vahalaktoosinen

Amerikkalainen juustokakku kruunaa kahvihetken

Kun herkkusuut juttelevat parhaista makeista jenkkilän antimista, moni mainitsee ensimmäiseksi amerikkalaiset pannukakut – nuo aamupalana, brunssilla ja jälkiruokanakin maistuvat, usein siirapilla silatut makuelämykset. Toinen klassikko, ellei suorastaan kansallisaarre, on amerikkalainen juustokakku. 

Picnicin amerikkalaiset kakut

Kaikki amerikkalaiset kakkumme ovat aidosti jenkkiläistä alkuperää. Tuorejuusto takaa luomusten täyteläisyyden. Kakkuvalikoimamme kruununa on legendaarinen New York -juustokakku – rohkenemme sanoa, että Suomen paras New York cheesecake! Toinen amerikkalainen kakkumme on mustikkajuustokakku, jossa parhaista parhaat Mainen villimustikat antavat intensiivistä makuaan. Amerikkalainen porkkanakakku on meillä nimeltään sadonkorjuun porkkanakakku; mausteinen, ananaksen ja rusinoiden kosteuttama ihanuus. Amerikkalainen Red Velvet -kakkumme on kuin kuningatar: väriltään syvän punainen, koostumukseltaan sametinpehmeä.

Juustokakun kaksi koulukuntaa

Nimestään huolimatta juustokakku on makea leivonnainen, ja valmistus tapahtuu joko paistamalla tai paistamatta. Viime vuosina myös meillä Suomessa on juustokakun paistamatta tehty eli liivatteen avulla valmistettu versio saanut merkittävän kilpailijan paistetusta kakkuserkustaan. Paistettu juustokakku saadaan hyytymään kananmunien avulla, ja paistaminen tapahtuu matalassa uunilämpötilassa tai jopa vesihauteessa.

Mehevän juustokakun seuralaisena voi esimerkiksi tarjota melkeinpä mitä tahansa hedelmiä tai marjoja sekä niistä valmistettua, tomusokerilla makeutettua kastiketta.

Täyteläiset tuliaiset rapakon takaa

Juustokakkuja valmistetaan samankaltaisista aineksista eri puolilla maailmaa. Pohjois-Amerikassa juustokakkuihin kuuluu oleellisena osana tuorejuusto; eurooppalaiset reseptit taas sisältävät usein esimerkiksi rahkaa tai smetanaa. 

Amerikkalainen kakku ja tuorejuusto ovat olleet lyömätön yhdistelmä aina 1870-luvulta alkaen. Tuolloin William Lawrence -niminen juustotehtailija yritti valmistaa Neufchâtel-juustoa mutta päätyikin keksimään tuorejuuston. Lawrencen kotikaupungissa New Yorkissa ihastuttiin tuotteeseen ikihyviksi, ja seuraavan innostuksen saikin sitten aikaan juustokakku. Ravintoloitsija Arnold Reuben, jonka nimi yhdistetään tänäkin päivänä mahtaviin reuben-leipiin, loi New York -juustokakun, josta tuli yksi kaupungin rakkaimmista ylpeydenaiheista.

Muut kakut ja bakery tuotteet

Katso tuotteet

= Gluteeniton
= Laktoositon
= Vähälaktoosinen
= Vähäkalorinen