infoicon-alle500kcal infoicon-gluteeniton infoicon-laktoositon infoicon-maidoton infoicon-uutuus infoicon-vahalaktoosinen

Gluteeniton ruokavalio

Gluteeni on viljatuotteiden sisältämä valkuaisaine, ja sitä on erityisesti vehnässä mutta myös rukiissa ja ohrassa sekä jonkin verran kaurassa. Gluteenitonta ruokavaliota noudatetaan keliakian vuoksi, mutta lisäksi on havaittu esiintyvän gluteeniherkkyyttä, eli osa ihmisistä saa oireita gluteenista, vaikka heillä ei ole keliakiaa tai vilja-allergiaa. Monen mielestä apua tarjoaa myös maidoton ja gluteeniton ruokavalio yhdistettynä.

smoothie_vaalea_tausta_2017_rgb_vege_rf_0.jpg

Gluteenittoman ruokavalion hyödyt

Gluteenin välttäminen tuo näissä tapaukssa helpotusta vatsavaivoihin. Gluteenittoman ruokavalion hyötynä on tuotu esiin myös sen aknea vähentävä vaikutus. Myös laihdutus on toisinaan syynä gluteenittomaan dieettiin. Sekä ihon hoitamisen että painon hallinnan kannalta on suositeltavaa huolehtia ruokavaliossa esimerkiksi kuitujen ja hitaiden hiilihydraattien saannista.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavan yleensäkin kannattaa kiinnittää erityistä huomiota siihen, että kuidunsaanti on riittävää. Ratkaisevia ovat gluteenittomat täysjyväviljavalmisteet sekä kasvikset, marjat ja hedelmät. 

Helppo herkutella myös ilman gluteenia

Gluteenittomuus ei missään nimessä tarkoita väistämätöntä stoppia herkuttelulle. Maukkaat ateriat ja välipalat sekä hemmotteluhetket ihanilla leivonnaisilla onnistuvat loistavasti myös gluteenittomista tuotteista loihdittuina. Gluteenittomat viljat ja viljanomaiset vaihtoehdot kuten maissi, riisi, tattari, hirssi, kvinoa, amarantti ja teff sekä teollisesti puhdistettu vehnätärkkelys ja gluteeniton kaura soveltuvat monipuolisesti gluteenittomaan ruoanlaittoon ja leivontaan. 

Jos noudatat gluteenitonta ruokavaliota, löydät Picnicin valikoimasta luontaisesti gluteenittomia vaihtoehtoja eri tuoteryhmistä – muun muassa gluteeniton smoothie, salaatti tai keitto. Kokeile myös raikkaan täyteläistä mustikkatuorepuuroamme, joka sisältää keliaakikoillekin sopivaa Puuppolan Aitokaura-kauraryyniä.
 

Katso tuotteet

Porkkana-kasvissosekeitto, kookoksella ja inkiväärillä maustettuna. 

Täytevaihtoehdoiksi suosittelemme fetajuustoa tai broilerinfilettä, mutta voit valita myös muita vaihtoehtoja täytelistastamme. Keittoon kuuluu täytteiden lisäksi lisukkeeksi valintasi mukaan cashewpähkinät, kurpitsansiemenet tai gluteeniton näkkileipämuru. 

Voit valita annoksesi yhdellä (8,90€) tai kahdella (9,90€) täytteellä ja haluamallasi lisukkeella. Keiton kanssa tulee myös annosleipä.

Keiton ravintoarvot on laskettu ja ruokavaliotiedot annettu ilman täytteitä, lisukketta ja leipää.

Ravintoarvot / 100 g:

Kalorit 45 kcal
Rasvapitoisuus 3 g
Proteiini 0.7 g
Hiilihydraatteja 3.9 g
Hinta €8.90

Ravintoarvot / annos (400 g):

Kalorit 180 kcal
Rasvapitoisuus 12 g
Proteiini 2.8 g
Hiilihydraatteja 15.6 g

Vitamiinipitoinen smoothie sisältää mangoa, papaijaa ja appelsiinitäysmehua. 

Ravintoarvot / 100 g:

Kalorit 51 kcal
Rasvapitoisuus 0.1 g
Proteiini 0.2 g
Hiilihydraatteja 11 g
Hinta €4.50

Ravintoarvot / annos (350 g):

Kalorit 179 kcal
Rasvapitoisuus 0.4 g
Proteiini 0.7 g
Hiilihydraatteja 38.5 g
= Gluteeniton
= Laktoositon
= Vähälaktoosinen
= Vähäkalorinen