Kasvua ja kehitystä

Suurin voimavaramme Picnicissä ovat ihmiset, he vastaavat paitsi asiakkaidemme päivän ilahduttamisesta kuin myös sujuvasta asiakaskokemuksesta - molemmat oleellisia onnistumisemme kannalta.

Picnicissä moni työntekijöistä on ensimmäisessä työpaikassaan, ja näin meillä onkin työnantajana erityisen arvokas rooli. Picnicissä vallitseva henki ja työkulttuuri määrittävät monelle sen, mitä he työelämästä ajattelevat. Vastuumme on näyttää nuorille omalla esimerkillämme hyviä toimintatapoja. Niistä toimintatavoista versoo niin tiimin hyvinvointi, kuin terve työkulttuuri ja ihan viimeiseksi pääsee nauttimaan asiakas, joka saa parhaimmillaan asiakaskokemuksen, josta jää hyvä muistijälki. Avainasemassa tässä luomisprosessissa ovat ravintolapäällikkömme ja perehdytystoimintamme. Koska meillä vaihtuvuus on suuri - monet nuoret ovat Picnicissä läpikulkumatkalla - nousee onnistunut perehdytys vieläkin merkityksellisempään asemaan.

Pääsimme vihdoin pitämään Picnicin päällikköpäivät ensimmäisen kerran koronan alkamisen jälkeen. Sain jälleen todistaa sitä ihmeellisen hyvää henkeä, joka päälliköidemme keskuudessa vallitsee. Nämä ihmiset ovat kantaneet huolta selviytymisestämme viimeiset reilut puolitoistavuotta, jotka ovat olleet meille kaikille monella tapaa raskaat. Oli upeaa huomata, että aika on koulinut päälliköistämme uusia kykyjä esiin. Vastuunkanto on entistäkin suurempaa, rohkeutta on enemmän ja usko siihen, että kaikki tulee menemään hyvin, on syventynyt. Päällikkökaartimme profiili on hyvin monipuolinen - tyypillisesti he ovat edenneet työhönsä noin viiden vuoden jälkeen apulaisravintolapäällikön tai vuoropäällikön pestistä.

Mitä te Picnicissä arvostatte eniten? esittämäni kysymys sai aikaan itselleni tärkeitä ja suuntaa näyttäviä vastauksia. Päälliköiden vastauksissa kerrottiin eniten arvostettavan Picnicin arvopohjaa; sitä, että meillä kannustetaan ottamaan vastuuta, olemaan rohkea ja uskomaan hyvään. Oli ilo kuulla, että päälliköidemme mielestä meillä myös yleisesti ottaen otetaan vastuuta henkilökunnan hyvinvoinnista ja yrityksessämme vallitsee yhteisöllisyys. Myös halumme uudistua koetaan tärkeänä asiana. Meillä saa olla oma itsensä ja vastuuta annetaan niin paljon kuin vastaanottajasta tuntuu oikealta. Arvopohjamme heijastuu ilahduttavalla tavalla päälliköiden vastauksista. 

Itse uskon vakaasti siihen, että jatkuva kehittyminen on kasvun tae. Vaikka korona hidasti merkittävästi suunnitelmiamme, olemme pääsemässä taas kasvun tielle. Tänä vuonna avaamme kaksi uutta ravintolaa ja jatkamme uudistumistamme kohti hyvän omantunnon eväsravintolaa. Satsaamme kaikilta osin jatkuvan kehittymisen mahdollisuuksiin - niin toiminnassamme kuin henkilökunnan tyytyväisyyden osalta. Kasvumme kietoutuu siihen, millä kirjoitukseni aloitinkin; meidän ihmisiin ja heidän potentiaaliinsa. Tavoitteenamme onkin alan korkein työtyytyväisyys. Sitä kohti - alati kehittymällä ja kasvamalla.