infoicon-alle500kcal infoicon-gluteeniton infoicon-laktoositon infoicon-maidoton infoicon-uutuus infoicon-vahalaktoosinen

Meillä croissant on aito ranskalainen makunautinto

Croissant, tuo iki-ihana klassikkoleivonnainen, on itseoikeutetusti kuulunut Picnicin valikoimaan jo neljännesvuosisadan eli toimintamme alkuajoista lähtien. Kunnia-asiamme on tarjota croissant sellaisena kuin se tinkimättömien ranskalaisten leipomoperinteiden mukaisesti valmistetaan – lukemattomien kuohkeiden kerrosten tuottamana täyteläisenä, lehtevänä ja rapeana makuelämyksenä. 

kahvi-ja-croissant.jpg

Croissantilla herkuttelu on kuin katselisi huippuunsa hiottua balettiesitystä: vaikutelma on vaivaton ja kevyt, vaikka tosiasiassa taustalla on lukuisia työtunteja. Leipurille korkealuokkainen croissant-resepti ei ole mikään pikapala. Taikina vaivataan hitaasti, sen jälkeen sitä laskostetaan ja kaulitaan varovasti ja vähitellen, samalla pitäen huolta, että taikina pysyy sopivan kylmänä eikä voi pääse sulamaan. Lopuksi taikina jätetään lepäämään ja rauhassa kehittämään hienostunutta, voimakasta makuaan. 

Ranskassa valmistettu taikina saapuu Picnic-kahviloihin, ja päivittäin paistettavat croissantit tarjoillaan asiakkaillemme ainoalla oikealla tavalla: aitoina ja alkuperäisinä ranskalaisina herkkuina. Voisarvet Picnicissä ovat vähälaktoosisia, sadoista taikinakerroksista koostuvia croissanteja ja yrtticroissanteja – mehevän maistuvia vaikkapa erikoiskahvin tai smoothien kera. Hyviä sellaisinaan, mutta jos haluat tuunata, niin osta mukaasi, valitse täyte ja nauti sellaisena kuin haluat.

Voit tarkistaa croissantiemme kalorit, hiilihydraatit ja muut ravintoarvotiedot tuotesivultamme 

Lisämausteena kiehtova historia

Sanan croissant alkuperä juontuu latinankielisestä verbistä crescere, joka tarkoittaa kasvamista. Useissa kielissä kuunsirppiä merkitsevä sana crescent on samaa perua. 

Croissantin syntymästä kerrotaan monenlaisia tarinoita. Ainakin se on ilmeistä, että croissantin keksiminen liittyy johonkin Euroopan historian melskeisistä käänteistä. Erään kertomuksen mukaan tämä puolikuun muotoinen leivonnainen sai alkunsa 1680-luvulla Wienissä, missä juhlistettiin kaupungin voittoa sitä piirittäneistä ottomaaneista, joiden valtakunnan lippua koristi puolikuu. 

Ranskaan croissantin kerrotaan saapuneen itävaltalaissyntyisen kuningatar Marie Antoinetten myötä 1700-luvun lopulla. Vasta 15-vuotias kuningatar ikävöi synnyinmaataan, jolloin pariisilaisleipurit loivat Marie Antoinettelle kotoisasta herkusta kuninkaallisen muunnelman. Ehkäpä voit aistia hitusen tästä ylellisestä menneisyydestä, kun vietät Picnicin kahvilassa hetken täydellisen, ranskalaisen croissantin äärellä.
 

Katso tuotteet

Aito ranskalainen voilla leivottu croissant

Ravintoarvot / 100 g:

Kalorit 365 kcal
Rasvapitoisuus 19.9 g
Proteiini 7.8 g
Hiilihydraatteja 37.5 g
Hinta €2.50

Ravintoarvot / annos (70 g):

Kalorit 256 kcal
Rasvapitoisuus 13.9 g
Proteiini 5.5 g
Hiilihydraatteja 26.3 g

Aamiainen sisältää täytetyn aamiaisleivän ja smoothien kahvilan valikoimasta hintaan 5,90.

Saatavilla arkisin klo 10 asti ja viikonloppuisin klo 12 asti.

Ravintoarvot / 100 g:

Kalorit 0 kcal
Rasvapitoisuus 0 g
Proteiini 0 g
Hiilihydraatteja 0 g
Hinta €5.90

Ravintoarvot / annos (0 g):

Kalorit 0 kcal
Rasvapitoisuus 0 g
Proteiini 0 g
Hiilihydraatteja 0 g
= Gluteeniton
= Laktoositon
= Vähälaktoosinen
= Vähäkalorinen