Mitä jos voisit kierrättää eväsrasiasi kuin palautuspullot?

Yksi keskeinen osa toimintaamme on se, että me haluamme olla yhä parempia; palvella ystäviämme yhä paremmin. Jälleen yksi tärkeä harppaus kohti entistäkin ehompaa on tämä uutinen, jonka vihdoin pääsen jakamaan myös teidän kanssanne: Picnic ottaa ensimmäisenä pikaruokaravintolana käyttöönsä uudelleenkäytettävät Kamupakin eväsrasiat! Olemme super-fiiliksissämme tästä hankkeesta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että asiakkaamme voivat halutessaan ostaa eväänsä pantillisessa, uudelleenkäytettävässä Kamupakissa. Samalla saamme yhdessä olla vähentämässä noutoruoasta tulevan jätteen määrää. Olemme työstäneet yhteistyötä ja valmistelleet sen jalkauttamista Kamupakin kanssa jo syksystä lähtien. Olemme muokanneet järjestelmiämme mahdollisimman saumattomaan vuoropuheluun, jotta kaikki sujuisi jouhevasti asiakkaan ja eväsravintolan näkökulmasta. Meidän arvomaailmamme Kamupakin kanssa kohtasivat, sillä myös he haluavat aidosti olla rakentamassa parempaa maailmaa. Niinpä olemme nyt yhdessä samalla asialla. 

Maaliskuusta alkaen Picnicistä voi halutessaan ostaa lounaansa ja eväänsä uudelleenkäytettävässä Kamupakissa. Hanke pilotoidaan ensimmäisenä Ruoholahden Picnicissä. Kamupakeissa toimintaperiaate on sama kuin kierrätyspulloissa. Palauttaessa rasian ostaja saa kolmen euron panttinsa takaisin tai palautussumman voi myös tallettaa Kamupak-sovellukseen odottamaan seuraavaa asiointia. Rasian voi palauttaa mihin tahansa Kamupakia käyttävään toimipisteeseen. Kun Kamupak kasvaa, mukaan saadaan entistä enemmän kumppaneita, ja rasiat kiertävät luontevana osana asiointiasi eri kumppaneiden kesken.

Teimme eväsastioihin liittyvän harppauksen jo siinä kohtaa, kun vaihdoimme kaikki Picnicin kertakäyttöastiat 100% biohajoaviksi - nyt pääsemme tekemään uutta jätteettömyysloikkaa Kamukien kanssa. Tavoitteenamme on tuoda Kamupak-yhteistyö mahdollisimman moneen Picniciin tämän vuoden aikana.

Uusia, hyvää tekeviä loikkia kohti!

Picnic-Petteri

Haluatko lukea mielettömästä Kamupak-hankkeesta lisää? Heistä tehtiin juttua Helsingin Sanomien Visioon, ja jutun löydät linkistä: https://www.hs.fi/visio/art-2000007879976.html