Picnic yhteisyritykseen La Torrefazionen kanssa

Suomeen syntyy ensimmäinen kolmannen aallon* kahvilaketju.

Kaksi vahvaa yrittäjäperhettä yhdistävät voimansa ja ryhtyvät kehittämään täysin uutta kahvilakonseptia.

Picnic Yhtiöt Oy, La Torrefazione Oy sekä F.Torrefazione Oy ovat 1.2.2016 allekirjoittaneet kauppakirjan uudesta yhteisyrityksestä. Uuden yrityksen nimeksi tulee La Torrefazione Oy.

Olemassa olevat kahvilat, La Torrefazione Helsingin Aleksanterinkadulla ja Fratello kauppakeskus Kluuvissa, luovat perustan uudelle kahvilayritykselle. Tavoitteena on luoda kahvilaketju, jossa kahvin laatua, moniulotteisuutta ja kulinaristista arvoa korostetaan.

Kattava baristakoulutus
Konseptin ydin on kattava baristakoulutus, jota nyt voidaan kehittää kasvavien resurssien myötä. Moniulotteisten kahvien käyttö kiireisessä kahvilaympäristössä on erittäin haastavaa ja vaatii rautaista ammattitaitoa. Laadun takaamiseksi koulutus on jatkuvaa ja se toteutetaan yhteistyössä paikallisten paahtimoiden kanssa. Näin luodaan koulutuskokonaisuus, joka kattaa kahvin matkan aina pavusta kuppiin asti.

Tulevaisuus
La Torrefazionen uudet toimipisteet aukeavat vuonna 2016 Oulun Valkeassa ja Espoon Isossa Omenassa. Näiden lisäksi on suunnitteilla muita avauksia.

Yritysten henkilökunnalle syntyy La Torrefazione Oy:n myötä uusia mahdollisuuksia kehittyä eri tehtävissä ja toiminnoissa. Uusi yritys tulee työllistämään useita kymmeniä baristoja uusissa kahviloissa.

Vahva suomalainen omistaja
Omistustausta säilyy vahvasti kotimaisena, kun kaksi vahvaa yrittäjäperhettä yhdistävät voimansa. Swanljungin perhe ja Hampfin veljekset ovat poikkeuksellinen ilmiö yhä kansainvälisemmillä kah-vilamarkkinoilla.

Vankan aseman saaneet Picnic ja La Torrefazione ovat jo vakiinnuttaneet asemansa pääkaupunki-seudulla. Uuden yhteisyrityksen myötä mahdollistetaan nopeampi laajentuminen sekä konseptin avautuminen suuremmalle yleisölle. Uusi yhtiö muodostetaan osaksi Picnic Yhtiöt -konsernia. Jens Hampf ja Janina Lindgren tulevat toimimaan merkittävinä omistajina La Torrefazione Oy:ssä.

Uuden yrityksen toimitusjohtajaksi nimitetään toinen omistajista, Jens Hampf, ja varatoimitus-johtajaksi Janina Lindgren. Picnic Yhtiötä edustaa yhtiön hallituksessa perustaja Mikael Swan-ljung sekä Ann Wahlroos-Jaakkola.

Lisätietoja:
Jens Hampf, 044-3355804  
Mikael Swanljung, 0400-403060

*Kahvin kolmas aalto on maailmanlaajuinen liike, joka korostaa kahvin kulinaristisia arvoja ja laadukkuutta. Liike käsittää koko kahviketjun, aina pavusta kuppiin asti. Tuntomerkit ovat direct trade, erikoiskahvit (specialty grade), alkuperäiskahvit, terroir-käsite, kevyemmät paahtoprofiilit sekä latte art.