Picnic antaa eväät elämään

Kuka teistä on ollut joskus Picnicissä töissä, käsi ylös? Moni on, sillä meidän kauttamme reilusti yli kolme tuhatta nuorta on raivannut tiensä työelämään, monenlaisiin tehtäviin. Onko suuri vaihtuvuus hyvä vai huono asia? Se asettaa omat haasteensa työnantajan näkökulmasta, mutta tarjoaa myös mahdollisuuden meille kehittää omia prosessejamme mahdollisimman teräviksi ja toimiviksi.

Yllättävän moni nosti käden, sillä meidän kauttamme reilusti yli kolme tuhatta nuorta on raivannut tiensä työelämään, monenlaisiin tehtäviin. Törmään kuukausittain ihmisiin, jotka kertovat olleensa meillä töissä vuosia sitten. Keväällä minulla oli mahtava keskustelu erään vuokranantajamme kanssa. Hän kertoi olevansa edelleen super-ylpeä aikanaan saamastaan Picnicin Vuoden asiakaspalvelija -tittelistä. Tällaiset keskustelut paitsi ilahduttavat myös saavat aikaan tunteen, että olemme onnistuneet tekemään jotakin merkityksellistä. Antamaan ihmisille eväitä elämään.

Rekrytoidessamme yksi tärkeimmistä valintakriteereistä on oikea asenne. Haemme mahdollisimman monenlaisia persoonia piristämään asiakkaidemme päivää, sellaisia, jotka ovat halukkaita oppimaan ja kasvamaan työn mukana. Picnicissä perehdyttäminen alkaa jo ennen ensimmäistä työpäivää, ja koulutus jatkuu läpi työuran. Osa meille tulleista nuorista onkin viihtynyt Picnicillä pitkän aikaa, ja he ovat sittemmin edenneet urallaan johtotehtäviin. Suhtaudumme työntekijöidemme hyvinvointiin intohimoisesti ja autamme ihmisiä kehittymään – riippumatta siitä, miten kauan he meillä viihtyvät. Tälläkin hetkellä yli 20 Picnicin työntekijöistä opiskelee työn ohessa kaupallista tutkintoa mahdollisen aiemman tutkinnon rinnalle. Me maksamme viulut.

Ravintoloidemme esimiehille tarjoamme mahdollisuuden työskennellä kuin itsenäinen yrittäjä. Heillä on tulosvastuu yksiköstään, he hoitavat suhteita lähiyhteisöön ja vastaavat ravintolansa operaatioista kuin paikka olisi heidän omansa. Annamme vastuuta varhain ja luotamme ihmisten haluun kasvaa vastuun myötä. Olemme työllistäneet nuoria jo kohta 30 vuoden ajan ja tällä hetkellä meillä on picnicläisiä jo toisessa polvessa.

Työntekijöiden suuri vaihtuvuus asettaa luonnollisesti omat haasteensa toiminnallemme. Perehdytys- ja koulutusprosessien tulee toimia jouhevasti ja ihmisten tulee ottaa uudet työntekijät nopeasti osaksi tiimiään. Tärkeää on myös, että roolit ovat kaikille selvät kiireessä ja paineen alla toimiessa ja tärkeän yhteisen tiedon tulee kulkea saumattomasti. Kun on ottanut asiakseen kouluttaa nuoria työelämään, täytyy näistä asioista huolehtia ylpeydellä. Meidän mallissamme on paljon kehitettävää ja lukuisia asioita on vielä laitettava kuntoon, jotta voimme olla mahdollisimman tyytyväisiä omaan toimintaamme. Jotain olemme onneksi tehneet oikein, sillä meille oikeasti halutaan töihin, ja työntekijämme myös mielellään suosittelevat meitä työpaikkana.

Nyt käsillä olevassa vaikeassa tilanteessa emme valitettavasti pysty työllistämään kaikkia nykyisiä, emmekä uusia picnicläisiä. Se harmittaa itseäni pirusti. Jahka selviämme tästä kurimuksesta, me toivotamme taas uuden vuosikurssin picnicläiset lämpimästi tervetulleeksi meille töihin.

Picnicin Petteri