Ruokavaliot

Mitä hyvin syöminen merkitsee sinulle? Noudatatko lihatonta, vegaanista, gluteenitonta, laktoositonta, vähäkalorista tai vähälaktoosista ruokavaliota? Olemme jaotelleet kaikki tuotteemme eri ominaisuuksien mukaisesti, jotta sinun olisi helpompi syödä hyvin, itseäsi ja kehoasi kuunnellen.

Ruokavalio-oppaat

Maidoton, laktoositon, gluteeniton, kasvis, vegaaninen, vähäkalorinen… erilaisia ruokavalioita on hyvin monenlaisia. Myös yksilöllisiä syitä tietyn ruokavalion noudattamiseen voi olla monia. Tausta-ajatus on kuitenkin yhteinen: hyvin syöminen on tärkeä osa hyvinvointiamme. Olemme koonneet tietoa eri ruokavalioista ja siitä, miten Picnicin valikoiman herkut sopivat niihin.

Arkielämän ruokavinkit

Kiire ei ole syy syödä miten sattuu. Syöminen ja hyvä olo onnistuvat hopunkin keskellä, etenkin kun pidät kiinni muutamasta periaatteesta. Nauti hyvä aamupala ja saat parhaan startin päivääsi, ylläpidä virettäsi terveellisillä välipaloilla päivän ja illan mittaan, irrottaudu töiden äärestä syömisen ajaksi ja virkistäydy yhteisellä ruokailuhetkellä juttukaverien seurassa. Tutustu vinkkeihimme, miten keräät eväät energiseen arkeen.

Ruokatrendit ja sesongit

Erilaiset ruokatrendit viihtyvät tätä nykyä hyvin keskenään, ja monenlaiset näkemykset ja ruokavaliot mahtuvat mainiosti saman pöydän ympärille. Syömisellä halutaan tukea omaa hyvinvointia, helpottaa arkea, ja omien elämäntapojen halutaan olevan mahdollisimman hyvin sopusoinnussa ympäristön kanssa. Puhutaan myös täsmähyvinvoinnista, ruokahifistelystä ja ruokaseikkailuista. Näitä kaikkia kannatamme – ykköstrendi meille kuitenkin on hyvä, vuodenajat ja sesongit huomioiva, puhdas ruoka.

Picnicin tarina

Vuonna 1991 Picnicin perustaja Mikael Swanljung toteutti unelmansa: lounaskahvilan, jossa henkilökunnalla on hyvä olla ja asiakkaat saavat herkutella aitojen, raikkaiden makujen äärellä. Tänä päivänäkin Picnic jatkaa kotimaisena perheyrityksenä, jonka ydinajatus pysyy: tarjoamme meillä tehtyä, aina tuoretta ja herkullista ruokaa. Makumaailma on huolella mietitty ja aitouteen panostettu, oli sitten kyse suomalaisesta perunasta, ranskalaisesta croissantista tai amerikkalaisesta juustokakusta. Meillä on monia tarinoita, ja niihin voit tutustua täällä.