Uudet Picnicin salaatit by Hanna Gullichsen ja Sami Rekola

Picnicin salaatit ovat aina olleet toimintamme ytimessä. Koska missiomme on tarjota hyvältä maistuvaa ruokaa hyvällä omallatunnolla, halusin uudistaa myös salaattejamme. Otin hankkeeseen mukaan hienon tiimin: Hanna Gullichsenin, joka on kokki, menestynyt ruokakirjailija ja yksi Suomen seuratuimmista ruokavaikuttajista. Valitsin mukaan myös Sami Rekolan, jolla on 20 vuoden kokemus kokin ja keittiöpäällikön työstä. Sami on kirjoittanut lukuisia keittokirjoja, toiminut Suomen Kokkimaajoukkueen jäsenenä, tuomarina sekä maajoukkueen johtajana maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d’Orissa.

Kysyin Hannalta ja Samilta, millaisia salaatteja he haluaisivat suunnitella. Hanna kertoi näin: ”sellaisia, joita itsekin kaipaisin: ravitsevia, hyvää tekeviä ja värikkäitä. Sellaisia, joissa olisi paljon kotimaisia hyviä raaka-aineita, kuten perunaa ja kauraa. Ja tietenkin itse salaatin pitää olla rapeaa ja kotimaiselta tuottajalta. Haluaisin, että salaatit paitsi maistuisivat hyvältä, myös tekisivät meille hyvää.” Samin mielestä salaateissa piti olla tietyt asiat olla kunnossa: niiden piti olla raikkaita ja reiluja – sellaisia, että niitä haluaisi syödä heti kaikilla aisteillaan. Ja toki ruokaisia ja ravitsevia niin, että nälkä lähtee kunnolla. 

Salaatinkastikkeetkin uusittiin, hintoja ei 

Uusista kastikkeista löytyy sekä aasialaisia vivahteita että klassisia vaihtoehtoja. Tarjolla on mm. omena-inkivääri tai Dijon-sinappi. Mistään ei puutu makua eikä luonnetta. Halusin silti pitää kiinni salaattien hinnoittelusta, joten kaikkia salaattejamme saa jatkossakin lounassetelin hinnalla 10,70 € per salaatti. Koska ulkonäkö on puoliruokaa, uusimme myös astiastot Arabian Koko-astioiksi ja vaihdoimme kaikki Take away -pakkaukset biohajoaviksi. 

 

Oli todellinen ilo tehdä Hannan ja Samin kanssa töitä tässä projektissa ja nähdä asiakkaiden ilme, kun he pääsivät maistamaan valmiita tuotoksia. Hienointa oli se tapa, jolla Hanna ja Sami käyttivät tilaisuuden hyväkseen tuoda ravintolapäälliköillemme uusia tekemisen tapoja ja raaka-aineita. Meidän jengimme on salaateista todella innoissaan ja tästä on hieno jatkaa muidenkin eväiden kehittämistä.

 

Innostunein terveisin, 

 

Picnic-Petteri