Viimeinkin uusia perunoita!

Olin viime viikolla nostamassa uusia perunoita, uskokaa tai älkää. Picnicin uudet perunat nimittäin nostetaan vasta syksyllä, jotta ne ehtivät kesän aikana kasvaa sopivan suuriksi. Perunoiden nosto jatkuu yleensä lokakuun loppuun, jopa marraskuuhun asti.

Täältä ne tulevat

nayttokuva_2020-10-6_kello_11.15.53.png

Perunamme tulevat useammalta tilalta länsirannikolta, koska vain osa sadosta kelpaa kokonsa puolesta Picnicin uuniperunoiksi. Ja senkin vuoksi, että suomalaiset rakastavat Picnicin perunoita. 
Jos voisimme hyödyntää peltoja täydellä tehokkuudella, vaatisi yhden vuoden perunatarpeemme noin 15 jalkapallokentän kokoista viljelmää. Kokotoiveemme vuoksi tarvitsemme lähes kymmenkertaisen alan peltomaata. 

nayttokuva_2020-10-6_kello_11.15.19.png

Tällä kertaa pellolle minut vei maanviljelijä Kaj Erlands. Hän viljelee Picnicin uuniperunoita Teuvalla. Kaitsun isä Åke puolestaan ajaa traktorilla perunakuormat noston jälkeen Potwellin pakkaamolle Kristiinankaupunkiin. Pakkaamolla perunoita säilytetään viileässä ja pimeässä värivirheiden estämiseksi. Sieltä perunat pakataan Picnicin laatikoihin ja toimitukset kulkevat useita kertoja viikossa paistettavaksi Picnic-ravintoloihin ympäri Suomen.

nayttokuva_2020-10-6_kello_11.15.31.png

Meiltä kysytään muuten usein meidän perunan lajiketta. Useimmiten käytämme Melodyä ja Solistia, mutta aika ajoin kokeilemme muitakin lajikkeita. Jokaisesta perunasadosta tehdään keittotestejä, joissa arvioidaan perunan ominaisuuksia ja soveltuvuutta eri tarkoituksiin. Olemme todenneet, että nämä musiikilliset lajikkeet toimivat hyvin meidän uuniperunana - ovat enemmän kuin sopivia, aina nimiä myöten.

Nyt niitä siis saa – Picnicin uusia perunoita. Tervetuloa herkuttelemaan.

nayttokuva_2020-10-6_kello_11.14.32.png

Peruna-Petteri