Ympäristölle ystävällistä take away -ruokaa Picnicistä

Suomalaiset ovat tilanneet Korona-aikana take away -ruokaa enemmän kuin koskaan aiemmin. On mahtavaa, että olemme oppineet uusia toimintatapoja tässäkin asiassa. Olen itse suurella mielenkiinnolla kokeillut mitä erilaisimpien ravintoloiden take away -annoksia. Uumoilen noudettavan ruoan markkinan kasvavan myös jatkossa, koska opimme käyttämään palveluja aiempaa enemmän ja uusilla tavoilla. Samaan tapaan kuin ruoan verkkokaupat ovat vihdoin päässeet siihen kasvuun kiinni, jota ne ovat vuosia odottaneet. Silti olen innoissani, että saan taas nauttia ravintolakokemuksista ihan livenä.

Noutoruoalla on yksi valitettava seuraus

Noutoruoan kasvu on kasvattanut kertakäyttöjätteen määrää merkittävästi. Siksi on entistäkin tärkeämpää asettaa kovat tavoitteet jätteen määrän pienentämiseksi ja ennen kaikkea tarkastella materiaalivalintoja todella kriittisesti. 

Meille Picnicissä on tärkeää paitsi vähentää jätteen määrää kokonaisuudessaan, myös vähentää merkittävästi muovijätteen määrää. Picnicin kaikki pakkaukset ovat biohajoavia ja ne voi hävittää bioroskikseen. Käyttämämme PLA-kannet ovat valmistettu pääosin kompostoituvasta maissitärkkelyksestä, vaikka näyttävätkin muovilta. Paperikassit- ja pussit voi puolestaan kierrättää joko biojätteeseen tai kartonkikeräykseen.

Tervetuloa hakemaan ihan omin kätösin tehtyä, herkullista ja ympäristöystävällistä noutoruokaa nyt ja tulevaisuudessa. 

Terveisin

Picnic-Petteri